Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

ΓΟΥΟΛΤ ΝΤΙΣΝΕΙ

Το 1923, ο Γουώλτ Ντίσνευ έφτιαξε στο Κάνσας Σίτυ ένα φίλμ, όπου μια μικρή κοπέλα μιλούσε και έπαιζε με κινούμενα σχέδια, το ‘Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων!Το 12928 δημιούργησε το πρώτο καρτούν που είχε ήχο και ομιλία τον Μικυ Μαους.Στην περίοδο 1934 έως το 1945, έκανε πολλά πράγματα παρόλο τον πόλεμο. Εφτιαξε την πρώτη ταινία μεγάλου μήκους με καρτούν στην ιστορία, την Χιονάτη και τους 7 νάνους το 1937 στη συνέχεια υπήρξαν και άλλες ταινίες ο πινόκιο,φαντασία.ντάμπα.μπάμπι.Μέχρι το 1954 έφτιαξε πολλές μικρές ταινίες, αλλά η επιτυχία φάνηκε όταν παρουσίασε την Σταχτοπούτα, την Αλίκη στην Χώρα των Θαυμάτων, τον Πήτερ Πάν, και.. την πρώτη ταινία του με αληθινούς ηθοποιούς, το Νησί των Θησαυρών το 1950!
To 1954 ξεκίνησε η σειρά του στην τηλεόραση, με όνομα Disneyland, που έγινε από τις μακροβιότερες σειρές στην ιστορία της τηλεόρασης, και έδωσε φόρα στον Γουώλτ να αποφασίσει και παρουσιάσει επιτέλους την μεγαλύτερη επιτυχία της ζωής του: το Νέο Πάρκο που έφτιαχνε στην Καλιφόρνια, την Disneyland!  Αλλά δεν σταμάτησε την τηλεόραση και τις ταινίες! Το Κλάμπ του Μίκυ που υπάρχει ακόμα, η σειρά Davy Crockett που θα σας θυμίσει κάτι αν διαβάσετε την Frontierland, τον Ζορρό, ποιος δεν τον ξέρει! Επίσης, η Λαίδη και ο Αλήτης, η Ωραία Κοιμωμένη, τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας, την Μαίρη Πόππινς με 5 όσκαρ και την Τζούλη Αντριους!

Στις 15 Δεκεμβρίου 1966 ο Γουώλτ Ντίσνευ έφυγε από την ζωή, αφήνοντας πίσω του ένα τόσο μεγάλο όνειρο, τόσο τεράστιο, τόσο αγαπημένο, που είχε ζωή από μόνο του, ήταν γιγαντιαίο, ήταν διαχρονικό. Όχι μόνο δεν έσβυσε, αλλά τώρα είναι πιο δυνατό, είναι ένα όραμα πραγματικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας για όλους, ένα όνειρο χαράς και φαντασίας! 


Γεωργία Μωυσιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου